Oijalan luomutilan kotisivu, luotu 2003, päivitetty 15.11.2019

 

Oijalan luomutila

 

Oijalan luomutila - luomutuotantoa vuodesta 1996 alkaen - Nastola, Immilä.

Tilalla harjoitetaan luonnonmukaista, valvottua maataloustuotantoa. Luomuvalvonnan lisäksi kuulumme rehutuotannon ja perunan osalta valvontarekistereihin.

Tuotanto on monipuolista, mutta pienimuotoista. Perheen ulkopuolisen työvoiman tarve on ollut vähäistä ja lyhytaikaista. 2019 emme palkkaa ulkopuolista työvoimaa.(no extra workers this year).

FI-EKO-104

Tärkeimmät viljelykasvimme 2019: 1. mansikka, 2. peruna, 3. herukat, 4. kaura, 5. tarhapavut, 6. valkosipuli, 7. sipuli, 8. punajuuri, 9. omena/päärynä, 10. puna/valkojuurikas + monta muuta....


Marraskuu 2019

Vaihteeksi lämmintä.HINNASTO, luomutuotteita:

Perunaa:

- Jussi, Nicola 0,8€/kg, (4€/5kg, 16€/20kg)

- Siikli 1,50€/kg, (6€/5kg, 20€/20kg)

- Blue Kongo, Maya Gold, 1,50€/kg (6€/5kg)Hinnat tilalta noudettuna, sisältävät alv:n. Tuotteita on myynnissä rajoitetusti. Toimituksessa on sato- ja säävaraus.T U O T E T T U    S U O M E S S A

Perunalajikkeet, infoa:

Viime vuosien lajikkeitamme:

Siikli, perinteinen kesäperuna. Eniten viljelty perunamme. Meidän siikli on soveltunut myös peruna-allergikoille. Melko kiinteä, mutta imeltyy.

Jussi, viljelty ensimmäisen kerran 2018 ja kokemukset olivat hyviä. Varhaisperunalajikkeemme.

Arielle, varhaisperuna, uutta perunaa saadaan noin 2 viikkoa ennen siikliä. Sopii useimpiin käyttötarkoituksiin, ei imelly. Korvautunut Jussi-lajikkeella.

Blue Kongo, sinimaltoinen väriperuna. Väri muuntuu hieman keitettäessä. Voi valmistaa esim. sinistä muusia. Hyvä valinta perunasalaattiin.

Orla, hyvänmakuinen varhaisperuna, valmistaa mukulat niin nopeasti, ettei lehtirutosta ole käytännössä haittaa. Vain pieniä määriä viljelyssä. Kuluttajat eivät tunnista tätä hyvää lajiketta.

Sarpo Mira, punakuorinen, meillä ollut täysin lehtiruton kestävä kaikkina vuosina. Melko kiinteä, sopii paistoksiin, pitkä valmistusaika. Voi kasvattaa jättiläiskokoiseksi. Vain pieni määrä tuotannossa.

Nicola, Tärkein syyslajikkeemme, kiinteä, hyvänmakuinen.

Opera, erikoisperuna lohkoihin, ranskalaisiin ja muusiin, ei imelly. Siemenperuna taantuu nopeasti, poistunut valikoimasta.

Melody, jauhoinen lajike, muusiin, imeltyy.

Highland Burgundy red, punamaltoinen erikoisperuna, vain pieniä määriä viljelyssä, erittäin heikkosatoinen. Poistunut valikoimasta.

Shetlannin musta, väriperuna, jonka väri hajoaa keitettäessä, jauhoinen. Vaatii kosteahkon maaperän tuottaakseen hyvänkokoista mukulaa. Poistunut valikoimasta.

Parsaperuna, Asperges la Ratte, Kesän herkkuperuna, mutta konstikas viljellä. Lajikkeistamme herkin lehti- sekä mukularutolle. 2019 lajiketta vain pieni määrä tuotannossa.

Maya Gold, karotenoidipitoinen, keltamaltoinen, jauhoinen, erikoisperuna, huippulajike muusiin. Kasvaa hyvin kevyessä maassa. Vain pieni määrä tuotannossa.

Aloitussivulle