Oijalan luomutilan kotisivu, luotu 2003, päivitetty 9.8.2020

 

Oijalan luomutila

 

Oijalan luomutila - luomutuotantoa vuodesta 1996 alkaen - Nastola, Immilä.

Tilalla harjoitetaan luonnonmukaista, valvottua maataloustuotantoa. Luomun lisäksi kuulumme rehutuotannon ja perunan osalta valvontarekistereihin.

Tuotanto on monipuolista, mutta pienimuotoista. Perheen ulkopuolisen työvoiman tarve on vähäistä ja lyhytaikaista. 2020 emme palkkaa ulkopuolista työvoimaa, (no extra workers this year 2020).

FI-EKO-104

Tärkeimmät viljelykasvimme 2019: 1. mansikka, 2. peruna, 3. herukat, 4. kaura, 5. tarhapavut, 6. valkosipuli, 7. sipuli, 8. punajuuri, 9. omena/päärynä, 10. puna/valkojuurikas + monta muuta.


Elokuu

Perunaa ja sipulia on. Siikli on nyt parhaimmillaan!

Papukausi on alussa ja hernettä vielä hetken.HINNASTO, luomutuotteita:

Perunaa, Siikli, Maya gold 2€/kg.

Perunaa, Sarpo Mira, Nicola, Jussi 1€/kg.

Perunaa, Blue Kongo, Parsaperuna, 3€/kg.

Sipulinippu 1€.

Tillinippu 1€.

Taitepavut 5€/kg.

Herne palkoina 5€/kg.(noin 3 litraa)


Tilaus; viesti tai soitto (045-67 32 504).


Hinnat tilalta noudettuna, sisältävät alv:n. Tuotteita on myynnissä rajoitetusti. Toimituksessa on sato- ja säävaraus.T U O T E T T U    S U O M E S S A

Perunalajikkeet, infoa:

Viime vuosien lajikkeitamme:

Siikli, perinteinen kesäperuna. Eniten viljelty perunamme. Melko kiinteä rakenne, mutta imeltyy. Hieman arka ruvelle.

Jussi, viljelty 2018 alkaen ja nykyinen varhaisperunalajikkeemme, melko ruvenkestävä, vihertyy herkästi.

Arielle, varhaisperuna, uutta perunaa saadaan noin 2 viikkoa ennen siikliä. Sopii useisiin käyttötarkoituksiin, ei imelly. Korvautunut Jussi-lajikkeella.

Blue Kongo, sini-violettimaltoinen väriperuna. Ruven arka. Voi valmistaa esim. sinistä muusia. Hyvä valinta perunasalaattiin.

Orla, hyvänmakuinen varhaisperuna, valmistaa mukulat niin nopeasti, ettei lehtirutosta ole käytännössä haittaa. Vain pieniä määriä viljelyssä. Kuluttajat eivät tunnista tätä hyvää lajiketta.

Sarpo Mira, punakuorinen, meillä ollut täysin lehtiruton kestävä kaikkina vuosina. Melko kiinteä, sopii paistoksiin, pitkä valmistusaika. Voi kasvattaa jättiläiskokoiseksi. Vain pieni määrä tuotannossa.

Nicola, Tärkein syyslajikkeemme, kiinteä, hyvänmakuinen. Melko hyvä ruvenkestävyys.

Opera, erikoisperuna lohkoihin, ranskalaisiin ja muusiin, ei imelly. Ei kestä kuorirokkoa. Siemenperuna taantuu nopeasti, poistunut valikoimasta.

Melody, jauhoinen lajike, muusiin, imeltyy. Tärkein jauhoinen lajikkeemme. Melko hyvä ruvenkestävyys.

Highland Burgundy red, punamaltoinen erikoisperuna, vain pieniä määriä viljelyssä, heikkosatoinen tai vaatii voimakkaan lannoituksen. Poistunut valikoimasta.

Shetlannin musta, väriperuna, jonka väri hajoaa keitettäessä, jauhoinen. Vaatii tasaisesti kosteahkon maaperän tuottaakseen hyvänkokoista mukulaa. Poistunut valikoimasta.

Parsaperuna, Asperges la Ratte, Kesän herkkuperuna, mutta konstikas viljellä. Lajikkeistamme herkin lehti- sekä mukularutolle. 2019 vain pieni määrä tuotannossa.

Maya Gold, karotenoidipitoinen, keltamaltoinen, jauhoinen, makeahko erikoisperuna, huippulajike muusiin. Kypsyy nopeammin kuin muut perunat. Kasvaa hyvin kevyessä maassa. Vain pieni määrä tuotannossa.

Aloitussivulle